صفحه نخست: بلاگ: باقلا وخواص آن

باقلا گیاهی هست علفی و یکساله که ارتفاع آن تا ۸۰ سانتیمتر میرسد . این گیاه بومی جنوب غرب آسیا و شمال آفریقاست که از ۵هزار سال پیش کشت می شود. باقلای تازه و خشک از لحاظ طبی باهم متفاوت می باشند. باقلای تازه طبعی سرد و تر ، و باقلای خشک طبعی سرد و خشک دارد.

این گیاه سرشار از ویتامین های آ و ب و ث می باشد و سرشار از املاح معدنی از جمله آهن ، آهک و فسفر است.

خواص درمانی باقلا

باقلا خواص بسیار زیادی دارد که در ادامه به برخی از آنها اشاره می شود.

1- جلوگیری از سفید شدن موی سر

گفته می شود که اگر گل باقلا را له کنید و بر روی موی سر بمالید برای جلوگیری و درمان سفید شدن مو ها مفید می باشد.

2- لایه برداری و پاک سازی پوست صورت

باقلا می تواند به عنوان یک اسکراب طبیعی برای لایه برداری و پاکسازی پوست صورت استفاده شود. (ماسک : مقداری باقلا خشک را آسیاب کنید تا آرد شود، آرد باقلا را با مقداری آب، سرکه و گلاب ترکیب کنید و خمیر به دست آمده را بر روی پوست صورت بمالید و بگذارید 15 دقیقه بماند، سپس با آب سرد خوب بشویید.) 

3- دیابت و قند خون

نتایج تحقیقات اولیه نشان داده که مقادیر بالای فیبر موجود در باقلا می تواند باعث کاهش قند خون افراد مبتلا به دیابت شود، همچنین باقلا شاخص گلیسمی نسبتا پایینی دارد و همین به کنترل قند خون کمک می کند.همچنین فیبر موجود در باقلا باعث کاهش کلسترول خون بالا در افراد مبتلا به دیابت نوع دو می شود.

4- لاغری و کاهش وزن

باقلا حاوی مقادیر بالای فیبر و پروتئین می باشد که باعث کاهش اشتها شده و با جلوگیری از پرخوری به کاهش وزن و لاغری افراد کمک می کند.همچنین باقلا می تواند باعث کاهش چربی شکم شود.

5- فشار خون و قلب

مطالعات نشان داده که مقادیر قابل توجه منیزیم موجود در باقلا باعث کاهش فشار خون بالا در افراد شده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی و حمله قلبی را کاهش می دهد.

6- پارکینسون

باقلا منبع خوبی از لوودوپا می باشد که در داروهای درمان پارکینسون استفاده می شود،طبق تحقیقات انجام شده ، لوودوپا برای پیشگیری و درمان بیماری پارکینسون مفید بوده و علائم آن را کاهش می دهد.

7- انرژی زا

مصرف باقلا به دلیل مقادیر بالای آهن انرژی بخش می باشد. از جمله علائم کمبود آهن در بدن می توان به کم خونی، خستگی و کندی اشاره کرد.

8- چشم

ویتامین A موجود در آن باعث تقویت بینایی می‌شود.

ویتامین موجود در باقلا خطر ابتلا به بیماری های چشمی از جمله گلوکوم و آب مروارید را کاهش می دهد.

 

9- فسفر بالا

از خواص باقلا می توان به فسفر زیاد آن اشاره کرد که بهره هوشی افراد را بالا می برد . بنابراین باقلا را در وعده غذایی کودکان خود قرار دهید.

 

10- درمان میگرن

براي درمان ميگرن از دم كرده گل آن استفاده كنيد.

 

موارد نفی باقلا

1- یکی از مضرات باقلا این است ک سبب نفخ معده و سنگینی معده می شود.

2- باقلا منجر به تشدید کم خونی در افراد کم خون می شود.

3- خوردن باقلا برای افراد فاویسمی ممنوع است. ( بیماری فاویسم یک بیماری ارثی خونی است که به علت کمبود یکی از آنزیم های گلبول قرمز ایجاد می شود. این بیماری وابسته به جنس بوده و بیشتر در مردان دیده می شود.این بیماری در نواحی شمالی و جنوبی ایران (سواحل دریا) شیوع بیشتری دارد.)

4-  افراط در مصرف باقلا می‌تواند باعث نفخ یا سنگینی معده شود.

5- مصرف باقالا همراه با ماست باعث دل‌پیچه می‌شود.

baghele